You are currently viewing Miért ne csak nyáron viselj napszemüveget?

Miért ne csak nyáron viselj napszemüveget?

A napszemüvegek hosszú évek óta öltözetünk részét képezik. Stílusos kiegészítőként gondolunk rájuk, melyek passzolnak a ruhánkhoz, egyéniségünkhöz és jótékonyan eltakarják szemeink egy átmulatott éjszaka után. A STEAMVISION napszemüvegeket különböző stílusban találhatod meg, így valóban az önkifejezés egy eszköze lehet. Ám nem szabad megfeledkeznünk a legfontosabb funkciójáról, ami pedig nem más, mint a látásunk védelme az UV sugaraktól.

Az UV a napfény egy meghatározott, a szem számára láthatatlan hullámtartománya. Három legismertebb típusa az UVA, az UVB és az UVC. Ezek közül a B verzióról hallunk legtöbbet, hiszen ez okozza a bőr leégését és a bőrrák kialakulásáért is az UVB-t tesszük felelőssé. Az UV sugárzás káros hatásai hosszan sorolhatók, de a bőrünk mellett a látásunk van leginkább veszélynek kitéve.

Az UV sugárzás hatása a szemre már rövid távon is problémákhoz vezethet. Szemünk szaruhártyája nagyrészt megszűri ezeket a káros sugarakat, azonban fontos tudni, hogy a magas-, vagy hosszan tartó UV sugárzás bizony károsodást okoz a szemben. Ha nem gondoskodunk megfelelő védelemről, megnöveljük a gyulladások, a szürkehályog- és végső soron különböző degenerációk kialakulásának lehetőségét.

A legtöbben úgy gondolják, hogy elég csak nyáron napszemüveget viselni mert ilyenkor süt legerősebben a nap, de az UV sugárzása egész évben jelen van és főleg 9:00-15:00 óra között a legerősebb. Ezért érdemes egész évben napszemüveget viselni.

Az összes STEAMVISION napszemüveg 100% UV védelmet biztosít szemeidnek.
Találd meg a hozzád legjobban passzoló darabot!

Matti
Renzo
Pablo

Ha úgy gondolod, hogy másnak is hasznos lehet ez a cikk akkor megköszönjük ha megosztod!

Facebook
Twitter
WhatsApp
Pinterest
Email

Ezeket is érdemes elolvasnod: